Miljödiplomering

Miljödiplomering

Miljödiplomering är ett enkelt miljöledningssystem som är anpassat för små och medelstora företag och organisationer. I arbetet för att bli diplomerad ska man uppfylla ett visst antal miljökrav från en checklista. Vi hjälper er gärna genom miljödiplomeringsprocessen med t.ex. att utarbeta en miljöpolicy, miljöplan och inköpsrutin samt genomföra en kemikalieinventering. Kontakta oss gärna för mer information.

Engagerande miljöutbildning 

För att bli miljödiplomerad krävs det att alla anställda går en grundläggande miljöutbildning på minst en halvdag. Vi erbjuder en utbildning som ger dig viktiga baskunskaper och har som mål att beröra och engagera dig i miljöfrågor. Detta gör vi genom att diskutera hur miljöproblemen påverkar dig idag, till vardags och i arbetet, samt vad du kan göra för att minska din egen miljöpåverkan.

Innehållet kan anpassas efter era egna behov och exempelvis inkludera en verksamhetsanpassad workshop, tävling, kortare filmvisning och diskussioner kring miljöfrågor som är aktuella i er verksamhet.

Utbildningen kan gärna kombineras med studiebesök, teambuilding eller andra aktiviteter.

Utbildningen hålls ständigt aktuell och uppdateras i takt med att exempelvis miljölagstiftning och riktlinjer kring kemikaliehantering förändras. Den tar ca 4 timmar och är anpassad för företag och organisationer som ska miljödiplomeras.

Vidareutbildning

Minst vart tredje år ska personalen gå en vidareutbildning. Vi erbjuder en mängd olika utbildningar. Dessa kan vara allmänna eller fördjupande inom särskilda områden, som kemikalier, avfall, transporter, inköp, ledning, lagstiftning mm. Kontakta oss så berättar vi mer.

Föreläsare

Proffsigt och underhållande

Johanna Frej
Johanna Frej

Vår föreläsare Johanna Frej är mycket populär och får uteslutande positiv kritik vid utvärderingar: ”Proffsigt och underhållande”, ”Mycket bra retorik”, ”Kunnig, engagerad, pratade så att det blev intressant”, ”Kunnig, lätt att följa med och förstå”, var några kommentarer efter ett 20-­tal utbildningar som hon höll för Riksbyggen ute i landet.

Kontakta Johanna Frej för mer information, upplägg och priser.